Casa batraneasca nu se vinde

Am avut o copilarie frumoasa la tara, intr-un sat uitat de lume, fara canalizare, apa curenta, cablu tv. Fara baruri si discoteci prin zona, fara telefoane mobile sau tablete, computere sau alte gadgeturi de ultima generatie . Casa bunicilor nu a avut termopane, mobila moderna sau aparate de bucatarie performante. Nu am avut parte de lux si cu toate astea am fost fericit.

M-am jucat in voie cat era ziua de lunga si m-am odihnit foarte bine in casa batraneasca a bunicilor nopti si zile la rand fara sa imi lipseasca in vreun fel luxul.

Anii au trecut si bunicii nu mai sunt. Au plecat intr-o lume mai buna si ne vegheaza pasii de acolo de sus. Eu nu i-am uitat si uneori ma napadeste dorul de ei dar nu pot sa fac altceva decat sa merg pe acele meleaguri pe care am crescut.

Acum casa batraneasca nu mai e ce era odata. Anii nu au iertat peretii casei care au inceput sa se crape. Acoperisul casei a inceput sa se rupa iar pe interior mirosul greu si egrasia a inceput sa isi faca cunoscuta prezenta din ce in ce mai insistent.

O casa nelocuita se deterioreaza treptat si nu ne putem impotrivi acestui fenomen . As fi putut la un moment dat sa o vand insa casa batraneasca nu se vinde, sunt prea multe amintiri frumoase pe care le-am trait aici, intreaga mea copilarie a ramas zidita aici in acesti pereti crapati de vreme.

Asa ca m-am decis, chiar astazi voi achizitiona materiale de constructii si ma voi apuca sa renovez casuta batraneasca care inseamna atat de mult pentru mine. O voi face sa arate ca altadat cand traiau si bunicii mei, ei vor privi de acolo de sus si vor fi mandri ca nu i-am uitat. Sunt sigur ca este cea mai buna decizie pe care o puteam lua in acest moment.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s